Het Cradle-to-Cradle Certified™ producten pro-gramma is een wereldwijd erkende "gouden, zilveren of bronzen standaard" voor kwaliteitscertificering op wetenschappelijke basis.

 

Bouwen of verbouwen is vooruitdenken zodat een gebouw en de gebruikte materialen circulair hergebruikt worden. Helioscreen®  Projects erkent de voortdurende verbetering en innovatie van producten en processen met als doel niet alleen "minder slecht" maar ook "meer goed" te zijn voor mens en planeet.

Een “Cradle-to-Cradle” gebouw bevat gedefinieerde elementen, die waarde toe-voegen en vernieuwing en diversiteit omarmen. Door het meetbaar verbeteren van de kwaliteit van materiaal, biodiversiteit, lucht en water, het gebruik van directe zonne-energie, demonteer-baar en recyclebaar te zijn. En het verrichten van diverse praktische en leven verbeterende functies voor alle betrokkenen.

Hunter Douglas® en Helioscreen® Projects hebben zich geëngageerd om deel te nemen aan dit certificatieprogramma om materialen te hergebruiken: Zo hebben we als producenten van rolgordijnen en raambekleding, het Cradle- to-Cradle Bronze certificaat ontvangen voor vijf collecties rolgordijnsystemen.

  

  • RB EOS 500® in combinatie met weefsels met verschillende openheidsfactoren en kleuren
    • Greenscreen® Eco
    • Polyester FR: 5 collecties: Sphere FR, Globe F ● Classic FR ● Noblige TCS ● DustBlock® FR ● Optic TCS FR
    • SeaTex (C2C uit de zee) weefsel
  • Horizontale Alumium Venetian Blinds
    • Aluminium lamellenzonwering binnen

“Duurzaamheid is een begrip” 

Het is een essentieel onderdeel van onze principes binnen Hunter Douglas® en Helioscreen®  Projects.Wij vinden duurzaamheid belangrijk en zorgen voor innovatieve producten die circulair herbruikbaar zijn. Deze aanpak van circulair denken vind je terug in meerdere gebieden van onze bedrijf.

We verwachten dat de behoefte naar deze certificaten aanzienlijk zal toenemen. Wij hopen meer partners te vinden die mee inzetten voor circulair bouwen.  Hunter Douglas® en Helioscreen®  Projects zetten alvast verder in om processen van circulair recyclen te verbeteren.