Helioscreen® Projects kan u helpen, bij uw project van nieuwbouw, renovatie of reftrofit om het gebouw energiezuinig te maken.

Helioscreen® Projects staat als marktleider en gevestigde waarde van zonwering voor de grootschalige residentiële en utiliteitsbouw al “55 jaar” bekend als allround “B2B” professional.  Mede door de integratie van Helioscreen® Projects binnen de Hunter Douglas® Group zijn we uitgegroeid tot dé referentie van zonwering-systemen voor de projectenmarkt.

Helioscreen® Projects heeft meerdere aangepaste oplossingen die het mogelijk maken om uw gebouw duurzamer te maken en de energiebalans te optimaliseren, met aandacht voor een beter comfort voor de eindgebruikers.

1. Duurzame gebouwen hebben lagere exploitatiekosten

en hebben een lagere energierekening door energiebesparing en/of energieopwekking. Wij kunnen zonne-energie functioneel beheren naar behoefte van het gebouw en gebruikers

2. Een gebouwkeurmerk draagt bij aan een hogere marktwaarde van uw gebouw.

Een energielabel is verplicht, een gebouwkeurmerk biedt een directe meerwaarde. Jouw pand verhuren met een duurzaamheids-label is een grote meerwaarde ten opzichte van andere gebouwen in de omgeving. Wanneer je als vastgoedbelegger jouw pand wil verkopen, dan wil je dat zo goed mogelijk in de markt zetten. Een pand met een gebouwkeurmerk BREEAM heeft simpelweg meer toekomst-waarde dan een pand gebouwd conform de standaard bouwnormen.

3. Duurzaamheid is binnen elke branche goed voor het imago van vastgoedmakelaar of in ons geval van producent.

Een duurzaam pand is een zichtbaar en concreet gevolg van de geleverde duurzaamheidsinspanningen. Goed in te zetten voor verhuur- of koopdoeleinden. In vrijwel alle markten verwachten consumenten of huurders een bepaalde vorm van duurzaamheid. Het is naast de positieve uitstraling naar je bedrijf meer en meer een doorslaggevende factor bij het zaken doen met andere stakeholders, medewerkers en andere betrokkene.

4. Een duurzaam pand heeft een beter rendement op alle vlakken.

Een duurzaam pand is niet alleen beter voor het milieu en de opbrengsten van de investeerder, maar ook voor de gebruiker. Een gebouw met veel comfort op gebied van klimaat, verlichting en indeling, verhoogt het rendement van het menselijk kapitaal. Een fijne werkomgeving draagt bij aan vitale medewerkers en een hogere arbeidsproductiviteit.

5.  Je pand voldoet aan aankomende wetgeving.

België moet tegen 2050 een enorme krachtinspanning leveren om de Europese doelstellingen op vlak van energie te halen. Meer dan 3,5 miljoen huizen en gebouwen zullen moeten worden gerenoveerd of gesloopt om energetisch verbeterd te worden. Tegen 2050 wil België dat elke groot gebouw energiezuinig gemaakt wordt of energieneutraal is.

De Vlaamse regering lanceerde daarom het Renovatiepact, waarbij in overleg met diverse stakeholders pistes en instrumenten worden uitgewerkt om tot een energiezuinig gebouwenpark te komen. Een van die instrumenten is het vernieuwde EPC.

6. Een duurzaamheidslabel biedt subsidiemogelijkheden en fiscale voordelen.

De overheid biedt subsidies voor extra-wettelijke investeringen op gebied van energie- en milieu-impact. Op het moment dat je in een dergelijk gebouw investeert, is de kans groot dat je in aanmerking komt voor fiscale stimuleringen.  Zonwering is essentieel voor de voorop-stellingen van aankomende EU-renovatiegolf. Verschillende gebouwkeurmerken bieden weldra fiscaal voordeel door Milieu-investerings-kosten in mindering te brengen.