Producten eigen aan Helioscreen® Projects als ook producten eigen aan zusterbedrijven binnen de “Hunter Douglas Group®”  met verschillende toepassingen. Door de intense synergie met ons zusterbedrijf “Schellekens & Schellekens®” (marktleider op de Nederlands projectenmarkt) zijn onze krachten van “ontwikkelen en produceren” gebundeld. Zo hebben we onze gemeenschappelijke productielijnen zowel  in Beuningen/Nederland als ook in ons productie unit Hunter Douglas® in Kadan/Tsjechië. Dankzij deze synergie, resulterend vanuit één werking en management, voorzien wij de Benelux projectenmarkt ongeveer aan 45000  verticale buiten- of binnenzonweringen. Daarvan zijn er 20000 schermen voor de BeLux markt. Voor horizontale oplossingen als terraszonweringen of serrezonweringen doen wij beroep op ons ander zusterbedrijf Luxaflex®Outdoor te Eindhoven en Guthrie Douglas®  England.

Deze “intercompany aanpak” binnen de Hunter Douglas® Group zorgt er voor dat onze portfolio van zonweringen en oplossingen steeds uitbreidt en ook beantwoordt aan de vraag van de huidige projectenmarkt. Onze portfolio aan producten voor de Belux projectenmarkt is ingedeeld in 12 verschillende productgroepen of gamma’s. Die kan u snel en gemakkelijk terugvinden via de homepage van de website met “directe toegang” tot producten. “Onze kracht, is onze bekwaamheid in het ontwikkelen van innovatieve, hoogwaardige, gepatenteerde producten die overal in de Benelux en binnen Europa in de residentiele en utilitaire projecten-bouw terug te vinden zijn”.

Productie

Wij maken meer dan 55 jaar gebruik van recyclingprocessen die gerecycleerde materialen leveren. Tegenwoordig bevatten Helioscreen® Projects en Hunter Douglas® systemen componenten met gerecycleerd aluminium, staal, HDPE plastic en textiel. We zijn gefocust op het creëren van duurzaam productieprocessen om afgedankte materialen te hergebruiken. Zoals ons “Sea-Tex” weefsel waarbij plastic afval uit de zee  gerecycleerd wordt om nieuw decoratief en efficiënt weefsel te maken.

Industrie 4.0

                         

 

Wij zetten volop in op Industry 4.0 waarbij de productielijnen automatisch aangestuurd worden. Zo is de weverij  te Lokeren volledig geautomatiseerd. Door actieve digitalisering en opvolging van de weverij (inkoop van draad, klaar maken van bobijnen draad, het opbomen van de draad, het weven, het thermo fixeren, als het controleren van het weefsel). Allemaal taken ten behoeve van een vlotte inkoop of planning, met overzicht van aankomende stock van rollen weefsel. Moderne weefmachines hebben tientallen sensoren aan boord, en zitten vol met elektronica en geavanceerde regelsystemen. Alle weefmachines bij Helioscreen Fabrics® zijn gekoppeld aan één database (de “Single Source of Truth”). Via deze data heeft Helioscreen Fabrics® als eerste ingezet op het verduidelijken van de operator instructies via gerichte schermen voor werkorganisatie. We deden dit zowel op niveau van de weefmachines als op niveau van het overzicht van de productie, gekoppeld aan het ERP-systeem en overzicht van rendementen. Dit volgt nu ook voor productie van de afgewerkte schermen.

Transport

We focussen op het efficiënter maken van ons transport zodat we onze klanten sneller kunnen helpen en tegelijkertijd onze impact op het milieu kunnen verminderen. We trachten zoveel mogelijk te verpakken in herbruikbare kisten, waardoor de verpakkingsafval verminderd wordt. Logistieke medewerkers stellen alles in het werk om de producten tijdig bij onze raamfabrikanten of op de werven te krijgen.

Lean en mean organisatie

Helioscreen® Projects en Hunter Douglas zijn slank en doelgericht om zo efficiënt mogelijk te functioneren en verspilling tot een minimum te beperken.